fbpx

Zeevracht

Veilig en betrouwbaar zeevrachtvervoer

Als u grote goederen wilt importeren of exporteren via zeevracht, dan bent u afhankelijk van een betrouwbare vervoerder. Het vervoer over zee vergt specifieke kennis, maar ook de nodig tijd, die u misschien niet heeft. Met GC de Bot Logistics weet u zich verzekerd van een expert op dit gebied. Cruciaal is dat uw vracht tijdig aankomt en de prijs van het vervoer. Niet voor niets zijn wij gespecialiseerd in verschillende types van zeevrachtvervoer, zodat wij uw goederen op de juiste manier kunnen transporteren met goed voorwaarden en prijzen. Of u nu pallets, auto’s of meubilair voor een verhuizing wilt transporteren, wij nemen u al het werk uit handen. De wijze van vervoer over zee hangt af van de grootte van uw goederen en de bestemming. Wij hebben dan ook de kennis in huis van verschillende transportmogelijkheden om u te adviseren over de juiste wijze van transport over zee. Wij bieden u onder andere deze mogelijkheden:

 

 • LCL (Less container load)
 • FCL (Full container load)
 • RoRo (Roll on Roll off)
 • Breakbulk
 • Auto’s in containers
 • Verhuizen met een zeecontainer

GC de Bot Logistics – Zeevracht voor iedereen

Of je nu een volle container hebt of een deellading, GC de Bot Logistics verzorgt je vervoer van deur tot deur. We zetten onze kennis in om uw vracht zo efficient mogelijk te vervoeren. Wegtransport, Luchtvracht of Intermodaal Transport. Wij kiezen de beste oplossing voor uw transport. Het maakt ook niet uit of u geen volle container heeft. We kunnen met een LCL lading (Less than Container Load) ook alle kanten op. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

 

LCL Lading – Less than container load

Groupage zeevracht, ook wel LCL Lading – Less than container load genoemd is ideaal voor deelzendingen wanneer uw goederen niet een gehele container beslaan. Deze vorm van groupage zeevracht is een slimme vorm van vervoer, want er worden meerdere kleinere zendingen met elkaar gecombineerd. Als er geen passende kleinere container voor uw goederen vrij is, zullen uw goederen geconsolideerd worden met ander zendingen, zodat de container toch gevuld raakt. Het spreekt voor zich dat u dan niet de gehele container hoeft te betalen, maar dat de kosten verdeeld worden over meerdere afzenders. Na aankomst in de bestemmingshaven wordt uw vracht door één van de agenten uit ons netwerk opgehaald en op de eindbestemming afgeleverd.

LTL of FCL zeevracht - GC de Bot Logistics is al meer dan 100 jaar de aangewezen partner

FCL Lading – Full container load

Voor het verschepen van een grote lading waarmee u een gehele container kunt vullen kunt u gebruiken van FCL lading – Full container load. Afhankelijk van de grootte van uw vracht, wordt de vracht in één of meerdere van de standaard zeevracht containers afmetingen vervoerd. De standaard zeevracht containers afmetingen worden weergegeven in:

 • TEU – Twenty feet Equivalent Unit
 • FEU – Fourty feet Equivalent Unit

Een 20 ft. container is ongeveer 6 meter en een 40 ft. container heeft een dubbele grootte. Hoewel dit door de standaardmaten de meest gebruikte containers zijn, zijn er ook containers met afwijkende maten die gebruikt kunnen worden.

MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR IEDER DEEL VAN DE LOGISTIEKE KETEN

Zeevracht RoRo shipping

Ook voor groot en zwaar rollend materiaal is GC de Bot Logistics uw partner. Wij gebruiken dan zeevracht RoRo shipping (roll on / roll off). Dit kan gaan om auto’s, trucks, tracktoren, zware machines of voertuigen op rupsbanden. Doordat het rollend materiaal zelf gemakkelijk ingescheept kan worden hoeft het niet aan boord worden gehesen. Hierdoor gaat het verschepen veel sneller en de kans op schade is tot een minimum beperkt. Wij schakelen hiervoor gerenommeerde roro rederijen in die beschikken over speciale roroschepen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de verscheping van uw rollend materiaal.

LTL of FTL? 

Ook moet uw vracht vervoerd worden naar de haven, om vervolgens verscheept te worden voor transport over zee. Dit gebeurt met trucks die uw grote ladingen gemakkelijk kunnen vervoeren. Net zoals LCL en FCL zeevrachtvervoer geldt hier ook LTL – Less than truckload of FTL – Full truckload. LTL – Less than truckload is een manier om om uw vracht te vervoer, wanneer deze vracht niet een gehele truck kan volladen. Hierbij deelt u de truck met ladingen van andere bedrijven, zodat de inhuur van een truck rendabel is. Het voordeel is dat de kosten verdeeld kunnen worden, maar de tijden voor verscheping zijn minder accuraat. De truck zal er immers langer over doen om de haven te bereiken, omdat het niet rechtstreeks naar de haven kan rijden en het eerst andere vrachten moet ophalen. Bij FTL – Full truckload heeft u een eigen truck die enkel voor vervoer van uw vracht beschikbaar is. Na het volladen, zal de truck rechtstreeks naar de haven kunnen rijden om in te schepen. Dit is duurder, maar de levertijd is wel accurater.

Zeevracht tarieven

Door de verschillende transportmogelijkheden is het niet mogelijk om standaard zeevracht tarieven op te geven. De tarieven zijn afhankelijk van de wijze van vevoer, de afmetingen, het gewicht en de betreffende bestemmingshaven. Neemt u daarom contact op met GC de Bot Logistics voor een gratis en vrijblijvende prijsopgave.

Wij maken graag een vrijblijvende berekening voor u

Deelzendingen vanaf vele laadhavens

GC de Bot Logistics verzorgt (deel)ladingen van en naar zeehavens wereldwijd. We bekijken de mogelijkheden en bieden u ook hier de beste oplossing. 

Zeevracht - GC de Bot Logistics

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar onze diensten of wilt u meer informatie over onze transportmogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op via het formulier hieronder. Wij verwerken uw aanvraag binnen 24 uur en nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  N

  Persoonlijk advies

  N

  We doen wat we zeggen

  N

  Directe communicatie