fbpx

Wegtransport

Wegtransport

Het vervoer over de weg is de meest gekozen vervoersvorm wanneer het om vervoer van grote en zware vracht gaat. Volgens de wegtransport cijfers van het CBS werd er in Nederland in 2017 ruim 199 miljoen ton goederen vervoerd door middel van transport over de weg en dit aantal is stijgende. Dat Nederland een import- en exportland is, blijkt ook uit deze cijfers, want ruim 92% van de Nederlandse vrachtauto’s werd in Nederland geladen of gelost. Heeft u ook vracht te vervoeren in Nederland of in Europa? Dan kan GC de Bot Logistics uw partner zijn voor betrouwbaar en vakkundig wegtransport. Wij hebben nationaal en internationaal een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde vervoerders en kunnen u allerlei vormen van vervoer aanbieden. Ook voor luchtvracht, zeevracht en intermodaal transport staat GC de Bot Logistics voor u klaar.

Wegtransport voordelen

 • Voordelig
 • Door to door
 • Nauwkeurigere track and trace door contact met chauffeur
 • Geen overlading
 • Verpakkingskosten zijn relatief laag

Waarom uw vracht met wegtransport vervoeren?

Transport over de weg is niet voor niets de populairste manier van vrachtvervoer. Het is namelijk de goedkoopste manier van transport en u kunt uw goederen van deur tot deur vervoeren zonder dat uw vracht overgeladen hoeft te worden naar een ander transportmiddel. Met deze vorm van transport is het ook vrij gemakkelijk om uw vracht met track en trace te volgen. Ook zijn er vele vormen van transport mogelijk. Met FTL (Full Truck Load) kunt u een container volladen en laten transporteren, terwijl u met LTL (Less Truck Load) gemakkelijk kosten kunt delen, door vrachtruimte met andere opdrachtgevers te delen. Heeft u een vracht met speciale afmetingen of met gevaarlijke goederen of stoffen? Ook voor speciale wegtransporten en vervoer van gevaarlijke goederen en stoffen, of op temperatuur gecontroleerd transport kunt u met GC de Bot Logistics regelen. Vraagt u daarvoor geheel gratis en vrijblijvend informatie en een prijsopgave aan.

 

Intermodaal transport - GC de Bot Logistics is al meer dan 100 jaar de aangewezen partner

Soorten wegtransport

 • Speciaal wegtransport
 • Wegtransport gevaarlijke stoffen
 • Groupage
 • LTL-zendingen
 • FTL-zendingen
 • Temperatuur gecontroleerd transport
 • Gevaarlijke goederen

MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR IEDER DEEL VAN DE LOGISTIEKE KETEN

Kosten wegtransport

Een vaststaande prijs voor uw transport is niet direct aan te geven. De kosten wegtransport zijn namelijk van enkele factoren afhankelijk, zoals volume en afmetingen van de lading, de locatie waar uw vracht afgeleverd dient te worden, de levertermijn en de wijze van vervoer. Ook zullen wij rekening houden met al uw verdere wensen of eisen. Neemt u daarom gerust contact met ons op zodat wij uw transport met kennis van zaken, onder gunstige voorwaarden en een scherpe prijs kunnen regelen.

Wegtransport afmetingen

De vracht die u over de weg wilt laten vervoeren dient betreffende de afmetingen wel te voldoen aan enkele EU-richtlijnen. De Europese Unie heeft vastgelegd dat vracht in de breedte 2,55 meter en voor koelvoertuigen 2,60 meter mag bedragen. De maximale hoogte van vracht mag 4.00 meter zijn. De lengte kan verschillen, naar gelang van vervoermiddel. Zo mag een truck met aanhangercombinatie een maximale lengte van 18,75 aan vracht vervoeren. Ook op het gebied van uitsteek zijn vereisten gesteld. Op het gebied van speciaal transport en vervoer van gevaarlijke stoffen gelden ook weer speciale regels. Wat u ook moet vervoeren, wij kunnen u adviseren over de juist vorm van vervoer voor uw speciale vracht.

Wij maken graag een vrijblijvende berekening voor u

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar onze diensten of wilt u meer informatie over onze transportmogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op via het formulier hieronder. Wij verwerken uw aanvraag binnen 24 uur en nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  N

  Persoonlijk advies

  N

  We doen wat we zeggen

  N

  Directe communicatie