fbpx

Pallet verzendeN

Pallet transport

Heeft u goederen te verzenden die te zwaar zijn voor pakketpost? Pallet transport is dan een goed alternatief. U wilt één pallet verzenden of juist meerdere pallets? GC de Bot Logistics zal dit voor u snel en voordelig verzenden. Doordat wij gebruik kunnen maken van een groot netwerk uit betrouwbare pallet specialisten, bent u ervan verzekerd dat uw pallets op tijd en schadevrij op de juiste plaats van bestemming arriveren. Moet u een pallet versturen binnen Nederland en met spoed? Dat is geen probleem voor ons, ook expresse leveringen zullen wij vakkundig voor u laten uitvoeren. Ook een pallet verzenden naar het buitenland kan binnen 24 uur, doordat wij beschikken over een wereldwijd netwerk van pallet specialisten die het vervoer van uw pallets kunnen regelen via luchtvracht, zeevracht of wegtransport. Voor deelladingen kunnen we u helpen met groupage zendingen.

 • Dagelijkse leveringen door heel Europa
 • Uitgebreid Europees netwerk
 • Ook wereldwijd verzendingen
 • 24/7 bereikbaar
 • Snelle levertijden
 • Express service voor same day leveringen

Wanneer pallet transport?

Niet elke vracht hoeft per pallet verzonden te worden. Veel vracht wordt gewoon per pakketpost verzonden. De Arbo-wetgeving stelt echter, dat het maximale gewicht voor pakketpost maximaal 31,5 kilogram mag wegen. Is uw pakketpost zwaarder, dan geldt dit als zwaar transport en moet u uw pakketpost per pallet versturen. Het kan soms nodig zijn, wanneer uw pakketpost een speciale afmeting heeft, dit ook per pallet te verzenden. Het gewicht van de pallet, alsmede de eindbestemming van uw pakket zullen de transportkosten per pallet bepalen. Geef daarom uw specifieke wensen omtrent pallet transport aan ons door, zodat wij gratis en vrijblijvend een prijsopgave voor u kunnen maken.

 

Pallet vezenden - GC de Bot Logistics is al meer dan 100 jaar de aangewezen partner

MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR IEDER DEEL VAN DE LOGISTIEKE KETEN

Pallet afmetingen

Na de Tweede Wereldoorlog bestond er behoefte om het formaat van de pallets te standaardiseren. Hiervoor werd het samenwerkingsverband van Europese spoorwegbedrijven (UIC) opgericht. Dit om het palletvervoer te vergemakkelijken, die toen veelal per treinwagons werden vervoerd. Vanaf 1991 werkt UIC samen met Europallet (EPAL) en hebben zij de standaard afmetingen van een pallet officieel vastgelegd. De standaard Europallet is 120 x 80 centimeter, met een dikte van 144 centimeter. Dit zijn de standaard afmetingen van pallets die momenteel het meest gebruikt worden. Het maximale gewicht van de standaard Europallet is 1.500 kilogram. Wanneer gewenst kunt u ook van andere gestandaardiseerde pallets gebruik maken, zoals de halve Europallet die 60 x 80 centimeter bedraagt, of een blokpallet van 120 x 100 centimeter. Hoewel de ARBO wetgeving een maximum gewicht van 1.000 kilogram per pallet voorschrijft, kan dit gewicht, net als de maximum hoogte, per vervoerder verschillen. De ene vervoerder laat meer gewicht per pallet toe dan de ander. Ook hier kunnen wij u adviseren over welke pallet voor u het meest geschikt is en de daarbij behorende pallet transport tarieven.

Bezorgtijden

In de huidige logistieke wereld is snelheid extreem belangrijk. Veel vracht dient binnen een dag afgeleverd te worden. Of uw pallet nu naar een ander Europees land verzonden moet worden of naar een ander land waar ook ter wereld, wij werken samen met de juiste netwerken, zodat uw pallet snel de juiste bestemming bereikt. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar, zodat u uw pallet op elk moment van de dag kunt verzenden. Voor spoedleveringen die nog dezelfde dag geleverd moeten worden, maken wij gebruik van transportbedrijven in ons netwerk die een betrouwbare express service hanteren. U hoeft enkel uw wensen en eisen aan ons door tegen. Zo kunnen wij de transport prijzen vergelijken en u de beste prijs voor uw palletvervoer aanbieden.

Wij maken graag een vrijblijvende berekening voor u

Pallet transport tarieven

De pallet transport tarieven zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals gewicht, afmetingen en de locatie waar uw pallets naar verzonden moeten worden. Ook spelen uw specifieke wensen een rol bij bepaling van de transportkosten per pallet. Er zijn daarom geen vaste standaardtarieven voor palletvervoer aan te geven. Neemt u daarom contact op met GC de Bot Logistics. Wij zullen alle factoren die van toepassing zijn voor het bepalen van het tarief, inclusief uw wensen, meenemen in een gratis en vrijblijvende prijsopgave. Hiervoor zullen wij transport prijzen vergelijken van diverse gespecialiseerde pallet vervoerbedrijven uit ons netwerk, zodat wij u het beste tarief en de beste voorwaarden kunnen aanbieden.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar onze diensten of wilt u meer informatie over onze transportmogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op via het formulier hieronder. Wij verwerken uw aanvraag binnen 24 uur en nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  N

  Persoonlijk advies

  N

  We doen wat we zeggen

  N

  Directe communicatie