fbpx

Luchtvracht

Luchtvracht vervoeren

Een van de snelste manieren om vracht te vervoeren is per luchtvracht. Het vervoer per vliegtuig mag dan wel snel zijn, het kan ook een lastige vorm van transport zijn. In vergelijking met zeevracht en vervoer over de weg, kunnen er beperkingen zijn op het gebied van afmetingen en gewicht. Heeft u ook goederen die met luchtvracht verzonden moeten worden? Laat u dan adviseren door GC de Bot Logistics. Als luchtvrachtspecialist, beschikken wij over een wereldwijd netwerk aan luchtvrachtagenten, waardoor wij uw goederen door een gecertificeerde luchtvracht expediteur, snel en vakkundig op de juiste bestemming kunnen afleveren. GC de Bot Logistics verzorgt niet alleen de luchtvracht voor u. Ook op de grond en in zee zorgen we voor uw wegtransport, zeevracht of intermodaal transport. Geen volle lading? Dan verzorgen we ook groupage zendingen en helpen u met pallet verzenden.

Gewicht luchtvracht? Hoe bereken we dat?

De afmetingen en het gewicht luchtvracht zijn de belangrijkste factoren voor het bepalen van de luchtvracht kosten. Logischerwijs zal er in een vliegtuig minder ruimte beschikbaar zijn dan bijvoorbeeld wanneer u goederen met zeevracht laat transporteren. De kosten voor uw totale vracht wordt dan ook berekend naar aanleiding van een vergelijk tussen het volumegewicht en het daadwerkelijke gewicht. Op deze manier wordt zowel het gewicht als de afmetingen van uw vracht in de prijs opgenomen. Bij vracht met het vliegtuig word een volume ratio gehanteerd van 1:6. Oftewel, 1 ton (1000) : 6 is afgerond 167 kilogram. Dit houdt in dat 167 kilogram vracht niet meer ruimte in beslag mag nemen dan 1 kubieke meter (cbm). Bij zeevracht wordt gerekend met een volume ratio van 1:1 en wordt dus uitgegaan van een gewicht van 1000 kilogram per kubieke meter. Zijn de afmetingen van uw vracht groter dan 1 cbm, dan wordt het aantal kubieke meters vermenigvuldigd met het standaardgewicht van 167 kilogram, waarbij de uitkomst het volumegewicht is. Deze methode van berekenen wordt ook wel de maat/wicht methode genoemd.

Aangezien in sommige gevallen de factorberekening per vervoerder wel eens kan verschillen, neemt u het beste contact met GC de Bot Logistics op. Wij kunnen u gratis en vrijblijvend helpen het volumegewicht van uw vracht te berekenen en u te voorzien van informatie over de luchtvracht expediteur die het beste past bij uw vorm van transport.

Luchtvracht - GC de Bot Logistics is al meer dan 100 jaar de aangewezen partner

MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR IEDER DEEL VAN DE LOGISTIEKE KETEN

Luchtvracht gevaarlijke stoffen

U moet gevaarlijke stoffen vervoeren per lucht- of zeevracht? Ook dan is GC de Bot Logistics uw luchtvrachtspecialist. Het vervoer van gevaarlijke stoffen per vliegtuig is een gespecialiseerde klus die aan strenge eisen onderhevig is. Het is uitermate belangrijk dat de vervoerders op de hoogte zijn de internationale wet- en regelgeving op het gebied van vervoer door de lucht van gevaarlijke stoffen. Wij kunnen u deze expertise leveren. Wij werken enkel samen met gecertificeerde en gespecialiseerde vervoerders die de regelgeving omtrent het vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht nauwgezet navolgen. Desgewenst kunnen wij er voor zorgen dat uw vracht met gevaarlijke stoffen door gespecialiseerde vervoerders bij u worden opgehaald en op de bestemming worden afgeleverd. Wij kunnen tevens uw gevaarlijke vracht verpakken en labelen volgens de actuele wet- en regelgeving door vervoerders die op dit gebied gespecialiseerd zijn.

Uiteraard vergt dergelijk transport de nodige kennis betreffende de documentatie. Met onze expertise mag u erop vertrouwen dat alle benodigde papieren bij het transport van uw gevaarlijke stoffen geleverd wordt. U kunt uw luchtvracht gevaarlijke stoffen daarom met een gerust hart aan ons overlaten.

Luchtvracht - GC de Bot Logistics is al meer dan 100 jaar de aangewezen partner

Luchtvracht gekoeld

Ook uw vracht die tijdens het transport gekoeld moet worden kunt u aan GC de Bot Logistics overlaten. Producten die aan berderf onderhevig zijn en op een bepaalde temperatuur gekoeld vervoerd dienen te worden, vergen een speciale behandeling. De meest gangbare manier om vracht gekoeld te houden is met droog ijs of gel-koelers. Droog ijs is een vorm van bevroren koolzuurgas in blokjes of bolletjes. De oppervlaktetemperatuur van droog ijs is ongeveer -78° Celsius. Wanneer dit droog ijs smelt, zal de vrijgekomen zuurstof weg worden gedrukt en bevriezen, zodat uw producten constant in vriestoestand blijven. Het vervoer van goederen met droog ijs is erg specialistisch en valt dan ook onder de regels voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Bij producten die niet bevroren vervoerd hoeven te worden, maar wel gekoeld, kunt u gebruik maken van gel-koelers. Dit kunt u doen door gebruik te maken van blokken of wikkels met gekoelde gel die uw producten op een temperatuur houden van tussen de -1° en plus 16° Celsius.

Moet ook uw luchtvracht gekoeld worden vervoerd? Schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen. U weet dan zeker dat uw gekoelde vracht op de juiste manier getransporteerd zal worden, door gebruik te maken van de nieuwste technieken en apparatuur betreffende gekoelde transport. Wanneer u dat wenst, kunnen wij u ook een oplossing bieden met het gekoeld en het op temperatuur gecontroleerd opslaan van bederfelijke goederen.

Wij maken graag een vrijblijvende berekening voor u

Luchtvracht prijs berekenen

Zoals vrijwel alle vormen van transport van grote en zware goederen, is er niet een eenduidige prijs aan te geven. De luchtvracht kosten zijn altijd van diverse factoren afhankelijk. De kosten zullen berekend worden door middel van het volumegewicht, maar ook het soort vracht wat u wenst te vervoeren is één van de factoren die de prijs zal beïnvloeden. Neemt u voor een gratis en vrijblijvende prijsopgave daarom contact op met GC de Bot Logistics. Naast bovenstaande factoren, vinden wij het ook belangrijk om rekening te houden met al uw persoonlijke eisen en wensen. Wanneer u besluit uw luchtvracht door ons te laten regelen, zult u merken dat er veel mogelijk is tegen gunstige voorwaarden, uitstekende kennis en scherpe prijzen.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar onze diensten of wilt u meer informatie over onze transportmogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op via het formulier hieronder. Wij verwerken uw aanvraag binnen 24 uur en nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  N

  Persoonlijk advies

  N

  We doen wat we zeggen

  N

  Directe communicatie