fbpx

Intermodaal transport

U zoekt de optimale route voor uw vracht?
Intermodaal transport is dé oplossing!

U wilt grote of zware goederen naar het buitenland verzenden? GC de Bot Logistics is dan de oplossing voor het organiseren van uw intermodaal transport. Het intermodale transport is een specialistisch vakgebied wat de nodige kennis vergt. Vooral het bepalen hoe een bepaalde route moet lopen tegen ook nog de laagste tarieven kunt u het beste overlaten aan specialistische ondernemingen. Bij GC de Bot Logistics beschikken wij over het juiste netwerk en de middelen om uw transport snel en goedkoop op de plek van bestemming te laten arriveren. Zo kunt u onder andere terecht voor al uw multimodaal en intermodaal transport.

Wat is intermodaal transport?

Uw vracht wordt vervoerd door een combinatie van verschillende soorten vervoer. U kunt dus een gedeelte van het vervoer over water vervoeren (zeevracht) of door de lucht (luchtvracht) en een ander gedeelte van de transportroute per spoor of over land (wegtransport). Kenmerk is dat uw goederen niet afzonderlijk van elkaar vervoerd worden, maar als één laadeenheid worden getransporteerd met bijvoorbeeld containers of opleggers. Er wordt voor het transport telkens een afweging gemaakt wat de meest wenselijke vorm van vervoer is. Misschien lijkt vervoer met één soort transportmiddel (modaliteit) voordeliger, maar het is zeker interessant om ook naar meerdere modaliteiten te kijken, daar dit misschien veel efficiënter en voordeliger kan zijn. Dit vergt wel kennis en tijd. Het is daarom verstandig bij ons te informeren naar de mogelijkheden, waarna wij u gratis en vrijblijvend een prijsopgave kunnen doen.

Intermodaal transport - GC de Bot Logistics is al meer dan 100 jaar de aangewezen partner

Hoe regelt GC de Bot Logistics mijn intermodaal transport?

De beste route is niet hetzelfde als de beste oplossing. Het gebruik van een combinatie van verschillende transporteurs is soms beter om de beste totale verzendkosten voor transporten te bereiken. GC de Bot Logistics zoekt altijd naar de beste oplossing voor uw vracht. Uw prioriteit is onze prioriteit. Of het nu om tijd, beveiliging of budget gaat. GC de Bot Logistics levert altijd de beste oplossing.

MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR IEDER DEEL VAN DE LOGISTIEKE KETEN

Waarom intermodaal transport?

Met het kiezen voor intermodaal transport bieden wij u een zeer gunstig individueel transportconcept aan dat gebaseerd is op maatwerk. Hierdoor kunt u profiteren van de meest gunstigste voorwaarden op het gebied van snelheid, efficiëntie en kostenbesparing. Per transporttraject kunt u kiezen uit verschillende vervoerders, die de laagste tarieven hanteren, die flexibel en efficiënt zijn of die het meest milieuvriendelijk zijn. Maar misschien vervoerd u wel goederen die een hoge waarde vertegenwoordigen, waarbij u uw goederen onder een verhoogde veiligheid wilt laten transporteren. Wij zullen met al uw wensen rekening houden zodat wij u optimaal maatwerk kunnen leveren.

indermodaal

Intermodaal of multimodaal?

Een vorm van intermodaal vervoer is multimodaal vervoer. Ook hier wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten van vervoer, maar met het verschil dat de goederen bij het overladen naar een ander transportmiddel worden herpakt. Tijdens het gehele vervoerstraject wordt gebruik gemaakt van één vervoersbrief. Het volgen van een zending is daarbij veel gemakkelijker en u kunt voor al uw wensen of vragen terecht bij één transporteur. Dit in tegenstelling bij intermodaal vervoer, waar u van doen heeft met meerdere transporteurs. In principe is vrijwel al het internationale vervoer multimodaal. Dit is noodzakelijk, omdat het bijvoorbeeld niet mogelijk is om enkel met een truck van één deel van de wereld naar een ander deel van de wereld te rijden. Transport per zee of per lucht is dan ook noodzakelijk. Laat uw specifieke eisen en wensen aan GC de Bot Logistics weten, dan maken wij voor u een vrijblijvende prijsopgave.

Wij maken graag een vrijblijvende berekening voor u

Verscherpte controle op risicovolle containers

Controle op risicovolle lading betekent extra oponthoud. Dat is te verwachten bij het vervoer van bijvoorbeeld fytosanitaire goederen, geneesmiddelen, chemische stoffen, wapens, kunstwerken, of producten die onderhevig zijn aan accijnzen. De in- en uitklaringsprocedures kunnen buiten de EU per land verschillend zijn. De douane vraagt meestal om:

 • de handelsfactuur
 • transito bewijzen die het transport dekken
 • certificaten preferentiële of fiscale oorsprong (voor gezien laten tekenen door de douanediensten)
 • de oorsprongscertificaten EUR1, EUR2, ATR (afgesloten associaties met landen of landengroepen
 • oorsprongscertificaten (ondertekening door Kamer van Koophandel)
 • oorsprongscertificaten GSP – FOTMA (in relatie met ontwikkelingslanden)

*bron evofenedex.nl

Preventieve maatregelen

Je kunt de risico’s ook vrijwillig beperken door preventieve maatregelen, zoals:

 • een beveiligingsplan opstellen en implementeren
 • een ‘security officer’ aanstellen, die verantwoordelijk is voor de naleving van het plan
 • beperkte toegang tot het bedrijf, de opslagfaciliteit en de vervoersmiddelen
 • screening van personeel, leveranciers en afnemers
  een gedragscode instellen
 • een identificatiesysteem voor werknemers en bezoekers
 • registratie als ‘secure trader’ of Authorised Economic Operator (AEO)

*bron evofenedex.nl

Neem vrijblijvend contact op

Bent u benieuwd naar onze diensten of wilt u meer informatie over onze transportmogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op via het formulier hieronder. Wij verwerken uw aanvraag binnen 24 uur en nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  N

  Persoonlijk advies

  N

  We doen wat we zeggen

  N

  Directe communicatie