Met 4.000 ton materiaal de Alpen in

Wegtransport van Nederland naar Alpes-de-Haute-Provence in de Alpen met vrachtwagens en 4x4 auto’s geregeld door GC de Bot Logistics.

In de stad Les Mees in Zuidoost-Frankrijk, een regio met een tekort aan stroomvoorziening, is een enorm Solarpark aangelegd. Dit park in de Franse Alpen, gebouwd om de golven en de contouren van het halve mijl hoge terrein te volgen, zal 31 megawatt energie leveren. Dit is genoeg om 12.000 huizen van energie te voorzien.

Het gebied in de Alpes-de-Haute-Provence is niet met vrachtwagens te bereiken. GC de Bot Logistics verzorgde voor de Nederlandse leveranciers het wegtransport vanuit Nederland naar het punt tot waar vrachtverkeer kan komen. Van daaruit regelden we dat al het materiaal naar boven getransporteerd werd met 4x4 auto’s.

Het totale project bevat zo’n 4.000 ton materiaal. Dat is ongeveer de helft van het gewicht van de Eiffeltoren, of ergens rond 18 Airbus A380s.

Het transport is in samenwerking met de lokale overheden en lokale aannemers uitgewerkt in een traffic plan en volledig uitgevoerd.

Wanneer het Solarpark klaar is zal het met 112.000 panelen zich over 66 hectare uitstrekken – de grootte van 92 voetbalvelden.

Een route met veel obstakels en slechte wegen

Samen met lokale overheden en aannemers werd een traffic plan uitgewerkt

Het transport is in samenwerking met de lokale overheden en lokale aannemers uitgewerkt in een traffic plan en volledig uitgevoerd door team van G&C De Bot Logistics